Drie verdachten in de cel voor mensensmokkel met bootjes na betrapping in De Panne

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  BELGA

De Brugse onderzoeksrechter heeft drie mensen aangehouden op verdenking van mensensmokkel met bootjes. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. In hetzelfde dossier stierf een vierde mogelijke betrokkene maandagochtend in een politiecel in Koksijde.

jvhBron: BELGA

In de nacht van zondag op maandag werden rond 00.45 uur in De Panne twee voertuigen gecontroleerd in het kader van mogelijke feiten van mensensmokkel. In totaal werden vier personen aangetroffen en weerhouden voor verder onderzoek. Tijdens de interventie gaf een van de betrokkenen aan dat hij zich onwel voelde. De 42-jarige man werd dan ook overgebracht naar het AZ West in Veurne. Meerdere onderzoeken bleken echter negatief.

De Irakees werd rond 3.10 uur naar een cel van de politiezone Westkust in Koksijde gebracht. Via het intercomsysteem sloeg de man kort na 8 uur zelf alarm vanuit de politiecel, waarna hij bijna onmiddellijk neerviel. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. De precieze omstandigheden worden nog onderzocht, maar volgens de eerste vaststellingen zou het om een natuurlijk overlijden gaan. 

Het onderzoek naar de feiten van vermoedelijke mensensmokkel wordt gevoerd door de federale gerechtelijke politie van West-Vlaanderen. In de wagens van de verdachten werden volgens het parket spullen aangetroffen die wijzen op mensensmokkel met bootjes. In die omstandigheden werden drie verdachten dinsdag aangehouden door de onderzoeksrechter. Vrijdagochtend zal de Brugse raadkamer oordelen of ze al dan niet langer in de gevangenis moeten blijven.

Nu in het nieuws