Tien verdachten gevat in groot onderzoek naar synthetische drugs

Themabeeld 

Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De politie heeft woensdagochtend bij huiszoekingen op zestien locaties in Nederlands-Limburg, Noord-Brabant en België in totaal tien personen gearresteerd op verdenking van de productie en handel in synthetische drugs. De politie kreeg de informatie uit gekraakte EnchroChat, Sky-ECC en Anom-servers.

jvhBron: BELGA

De onderzoekers vielen in Nederland binnen negen woningen, onder meer in Weert, Maastricht, Roermond en Heerlen, en in één woning in België. Ook in zes loodsen waren er doorzoekingen, waarvan twee in Maastricht, een in Weert en drie in Someren. In totaal werden daarbij vijf personen opgepakt in Weert en Roermond, en een in België.

In een van de woningen in Weert werd een groot geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen. Tijdens het onderzoek bleek dat ook een woning in Grevenbicht betrokken was. Hier werd een in werking zijnde productielocatie voor synthetische drugs gevonden. De grondstoffen, tussenproducten en eindproducten werden in beslag genomen.

Uit onderzoek moet blijken om welke stoffen en om welk hoeveelheden het precies gaat. In het pand zijn drie personen gearresteerd. Waar mogelijk worden ook goederen ontnomen die illegaal verkregen zijn. Aan de actie namen in totaal 170 medewerkers deel. De Nederlandse speurders werkten samen met onder meer de Belgische politie.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten