Van Noa Lang tot Smail Prevljak: ook deze jongens keren vol vertrouwen terug naar hun clubs in de Jupiler Pro League

 

 ©  ISOPIX

Sergio Gomez is niet de enige voetballer die er een productieve interlandbreak heeft opzitten. Ook deze jongens keren vol vertrouwen terug naar hun clubs in de Jupiler Pro League.

Yanko Beeckman

LEES OOK. Het brommerke van La Masia: Anderlecht-linksachter Sergio Gomez (21) maakt indruk bij Spaanse beloften

RC Genk speler-Kristian Thorstvedt scoorde afgelopen week voor Noorwegen tegen Turkije (1-1-. AA Gent-verdediger Andreas Hanche-Olsen leverde de assist.

RC Genk-verdediger Carlos Cuesta hield twee keer de nul met Colombia tegen Uruguay (0-0) en Brazilië (0-0). Ploegmaat Daniel Muñoz en Club Brugge-middenvelder Eder Balanta zaten op de bank.

Standard-middenvelder Selim Amallah scoorde twee keer voor Marokko tijdens de 1-4-zege tijdens Guinee.

Charles De Ketelaere was afgelopen weekend het lichtpuntje bij de Rode Duivels. De aanvaller annex middenvelder van Club maakte tegen Italië (2-1) zijn eerste interlandgoal.

Charles De Ketelaere. 

Charles De Ketelaere. ©  BELGA

Noa Lang maakte tegen Gibraltar zijn basisdebuut voor Oranje. De aanvaller van Club bedankte Louis van Gaal voor het vertrouwen door de assist voor de 4-0 van Denzel Dumfries te leveren.

Bij jong Oranje toonde Joshua Zirkzee zich trefzeker. De Bayern München-huurling van Anderlecht scoorde twee keer tegen zijn Zwitserse leeftijdsgenoten (2-2).

Komt straks met een big smile terug in Eupen: Smail Prevljak. De Bosnische spits lukte twee treffers tegen Kazachstan (0-2).

Een historische dag voor Loïc Lapoussin. De linkerflank van Union boekte tegen de Democratische Republiek Congo (1-0) na zes interlands zijn allereerste zege met Madagaskar.

Smail Prevljak. 

Smail Prevljak. ©  AP

De Zuid-Amerikanen van Beerschot weten weer wat winnen is. Moises Caicedo gaf een assist voor Ecuador tijdens de 3-0-zege tegen zijn Boliviaanse ploegmaat Ramiro Vaca. Die laatste maakte als invaller dan weer het winnende doelpunt tegen Peru (1-0).

Cercle Brugge-aanvaller Kevin Denkey heeft Togo als invaller de overwinning bezorgd tegen Congo (1-2). Ook de andere goals waren van ‘Belgische’ makelij. Guy Mbenza, die door Wydad Casablanca wordt gehuurd van Antwerp, scoorde voor Congo. Euloge Placca Fessou, die door Al-Tadamon wordt gehuurd van Beerschot, lukte de andere Togolese treffer.

LEES OOK