Opnieuw huizen voor 1 euro te koop in Italië

 

 ©  Shutterstock

Opnieuw gaan in Italië woningen van de hand voor het symbolische bedrag van 1 euro. Na plaatsen als Ollolai op Sardinië en Laurenzana probeert nu ook Pratola Peligna nieuwe bewoners te lokken.

Bron: De Telegraaf

Pratola Peligna, in de regio Abruzzen, kampt met veel leegstand. Zo’n 630 panden zijn momenteel niet bewoond. Om nieuwe bewoners naar de plaats te trekken, worden daarom huizen voor bijna niets verkocht. De stad hoopt in ieder geval 250 woningen voor 1 euro te kunnen verkopen.

Geïnteresseerden die hun slag willen slaan, moeten er wel rekening mee houden dat het gaat om kluswoningen. Hoewel de panden slechts 1 euro kosten, moeten de nieuwe eigenaren wel flink de handen uit de mouwen steken.

Het is namelijk de bedoeling dat de kopers binnen zes maanden na het tekenen van het koopcontract een renovatieplan indienen bij de gemeente. Doen ze dat niet, dan riskeren ze een boete van 10.000 euro. De gemeente hoopt zo dat een groot deel van de woningen binnen drie jaar is opgeknapt.

Schilderachtig

Pratola Peligna is gelegen in de Peligna-vallei van de Apennijnen. Het gebied staat bekend om prachtige skigebieden, schilderachtige uitzichten en kronkelende doorgangen tussen pastelkleurige huizen. Het ligt bovendien in de buurt van meerdere natuurparken zoals Nationaal Park Majella, Regionaal Natuurpark Sirente-Velino en het Nationaal Park van Abruzzo.

LEES OOK. Deze Vlamingen kochten een vakantiehuis voor de prijs van een hamburger: “Eén euro: daar kunt ge toch niet héél hard voor gekloot zijn, hé?”

LEES OOK

Nu in het nieuws