Twee bekende biernamen worden één: “Verse, Gentse pils, recht uit de tank”

 

 ©  IF

GENT -

De Gentse pils 13 wordt vanaf nu ook gebrouwen binnen de stadsring van Gent. Het populaire biermerk fuseert met DOK Brewing Company, de grote brouwerij aan Dok Noord.

Bert Staes

“De kogel is door de kerk. Eindelijk worden de twee brouwerijen één.” Zo kondigt stadsbrouwerij DOK Brewing Company aan dat ze samengaat met 13, een bekende pils die al jaren in Gent gedronken wordt.

De twee brouwerijen verzetten per jaar elk zo’n 1.000 hectoliter en zijn uitgegroeid tot bekende namen onder bierdrinkers in Gent. De fusie is geen grote verrassing. Dimitri Messiaen is zowel de man achter 13 als de grote brewpub van Dok Brewing Company aan Dok Noord.

De pils van 13 werd nog niet gebrouwen aan Dok Noord, maar het was een kwestie van tijd vooraleer de twee namen samen zouden gaan werken. “Alle blikken en specials van 13 worden vanaf nu gebrouwen in DOK”, klinkt het in een persbericht. “Vanaf nu kan je in DOK de verste pils van Gent drinken, rechtstreeks geserveerd uit onze tanks.”

Om de fusie te vieren werd een nieuw bier uitgebracht onder de naam ‘Just Married’: een lichtzurig bier dat de stijl van 13 combineert met de meer experimentele kan van DOK.

 

 ©  IF

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent