Veilig genoeg? Drukke stadsring krijgt oversteekplaats, maar zonder verkeerslichten

 

 ©  FVV/AWV

GENT -

Op de R40 aan Dok Zuid is net een nieuwe oversteekplaats aangelegd. Die moet fietsers en voetgangers veiliger de drukke stadsring R40 laten oversteken. Fietsers hadden liever verkeerslichten gezien.

Bert Staes

De R40 oversteken in de omgeving van Dok Noord en het Stapelplein is een beetje veiliger geworden. Ter hoogte van de Kraankinderstraat is een nieuwe fiets- en voetgangersoversteek opgeleverd.

“Ze is klaar voor gebruik. Met deze ingreep willen de Gentse stadsring beter oversteekbaar maken voor stappers en trappers”, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer, de wegbeheerder van de R40.

Fietsers hadden bedenkingen bij de oversteekplaats, omdat er geen verkeerslichten gezet zijn. Het traject van Dok Zuid en Dok Noord is een van de drukste punten op de R40. “Een oversteekplaats met zoveel autoverkeer heeft toch verkeerslichten nodig?”, klonk het eerder.

Oordeel zelf: is dit veilig genoeg of niet?

Een rood fietspad, vers geschilderde zebrapaden en gele markeringen: een nieuwe oversteek van de R40 aan Dok Zuid is klaar. 

Een rood fietspad, vers geschilderde zebrapaden en gele markeringen: een nieuwe oversteek van de R40 aan Dok Zuid is klaar. ©  AWV

Zo zag het drukke punt er voordien uit. De nieuwe ingreep is duidelijk een verbetering, maar is ze veilig genoeg? 

Zo zag het drukke punt er voordien uit. De nieuwe ingreep is duidelijk een verbetering, maar is ze veilig genoeg? ©  FVV

 

 ©  FVV

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent