Tweevoudig Tour-winnaar Tadej Pogacar op zijn hoede voor rit naar Wallers: “Je kan de Tour verliezen op die kasseien”

 

 ©  AFP

Tadej Pogacar heeft nu al bijzonder veel zin om de Tour de France volgend jaar te rijden. De 23-jarige Sloveen, winnaar van de laatste twee edities van de Tour, ziet een uitdagend parcours met onder meer een kasseienrit, twee tijdritten en vijf aankomsten bergop. “Ik hou echt van die aankomsten bergop die er dit keer in zitten.”

Jan-Pieter De Vlieger, Belga

“Ik kijk uit naar de wedstrijd van volgend jaar, dit parcours heeft alles in zich”, aldus de klimmer van Team Emirates. “Het wordt leuk. Ik weet niet wat de sleuteletappe is. Er zijn heel veel etappes waarin je de Tour kan verliezen en ook etappes waarin je de Tour kan winnen. Het is een heel mooi parcours, interessant van de eerste tot de laatste rit. De kasseien? Daar denk ik niets speciaal bij. Je moet gewoon klaar zijn en hopen dat pech vermijden. Je kan daar de Tour verliezen. De verkenning van die rit zal heel belangrijk worden.”

Toen een reporter zei dat de twee tijdritten en de vijf aankomsten bergop wel in de kaart spelen van de tweevoudige Tour-winnaar, moest Pogacar eens grijnzen. “Dat ligt me wel. Ik hou echt van die aankomsten bergop die er dit keer in zitten. En die tijdritten? De eerste is helemaal vlak, de tweede is best lang en lastig. Het is op het einde van drie weken en dan weet je nooit wat er nog kan gebeuren. Je kan er dan helemaal doorheen zakken omdat je slechte benen hebt. Ik zal moeten trainen op het tijdrijden, op die aankomsten bergop en op die kasseienrit. Het is echt een zwaar parcours.”

 

 ©  EPA-EFE

Iedereen ziet Tadej Pogacar als de te kloppen man, klaar voor zijn derde Tourzege, maar de Sloveen laat zich niet gek maken. “Ik heb de Tour al twee keer gewonnen, dus het is geen drama als ik hem volgend jaar niet zou winnen. Maar ik leg mezelf de nodige druk op. Het is mogelijk dat ik weer win, maar de weg is nog lang en er kan nog veel gebeuren. Ik denk dat het nu vooral belangrijk is om te genieten van deze rustige periode.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten