Limburgse café-uitbaatster riskeert half jaar cel voor spuiten met deo naar amokmaker

Themabeeld 

Themabeeld ©  ANP

Een 67-jarige gepensioneerde café-uitbaatster uit West-Limburg riskeert 6 maanden cel en 1.600 euro, allebei eventueel deels met uitstel, omdat ze met deodorant gespoten had in de richting van een twintiger, die amok maakte. De 26-jarige man was lastig beginnen te doen toen de uitbaatster hem had gezegd dat ze het café ging sluiten, terwijl hij nog op de bingo aan het spelen was. Aanvankelijk had hij nog deftig afscheid genomen, maar de man zou zijn jas, sleutels en gsm binnen vergeten zijn.

jvhBron: BELGA

De feiten dateren van 2017. Volgens de uitbaatster reageerde de jongeman misnoegd, omdat hij meende dat er nog geld op de bingo-automaat stond, terwijl de cafébazin de bingo had uitgeschakeld. De vrouw zat op het toilet, toen ze aan de cafédeur tumult hoorde. De 26-jarige man was zeer geagiteerd en had ruzie met de partner van de cafébazin. Zonder erbij stil te staan spoot ze met een bus deodorant in de richting van de jongeman.

Volgens zijn advocate Kirsten Pepermans had de man er ernstige gevolgen aan overgehouden. “Hij liep letsels aan een oog op. Sinds het gebeuren heeft hij zich geïsoleerd en leidt hij een teruggetrokken bestaan. We vragen 5.000 euro morele schadevergoeding. Hij woont nog bij zijn ouders, maar kon daar niet mee instaan voor het huishouden”, aldus zijn advocate. Gezien de tijdelijke economische ongeschiktheid werd dat schadebedrag begroot op zowat 39.000 euro.

Volgens advocate Nancy Lucas had de cafébazin geen intentie om de man te verwonden toen ze met de deodorant spoot. “Wegens het ontbreken van het intentioneel element vragen we in hoofdorde de vrijspraak en ondergeschikt een straf met uitstel. We vragen een herleiding van de vordering van de burgerlijke partij, omdat de man nog werkloos was en ook nog geen uitkering kreeg”, aldus advocate Lucas. Het vonnis volgt op 4 november.

Nu in het nieuws