Enige ‘silent discotheek’ van Vlaanderen is terug open: “Buren klagen niet over geluidsoverlast”

 

 ©  Abacho

Gent -

Abacho Silent Disco, de enige discotheek in Gent én Vlaanderen waar je in het weekend uit de bol kan gaan met de hoofdtelefoon op, is na een anderhalf jaar durende coronawinterslaap opnieuw open.

Geert Neyt

“De corona heeft er stevig ingehakt maar omdat ik nog een andere firma heb, hebben we het overleefd”, zegt Gunther Salomez, stichter en uitbater van de Abacho Silent Disco.

De stille discotheek in een kelderpand in Hoogpoort is al drie jaar een begrip voor wie ervan houdt met de hoofdtelefoon op te dansen. “We zijn weer iedere vrijdag en zaterdag open”, zegt Salomez. “We trekken ongeveer 100 à 200 bezoekers per nacht. We zien ook veel toeristen die met een groep een weekendje Gent doen en van wie de groepsleden niet allemaal dezelfde smaak hebben.”

“Bij ons kan je kiezen uit drie muziekkanalen waar tussen je vrijuit kan switchen”n zegt Salomez. “De kleur verraadt naar welke muziek je luistert. Zo ontstaan er heuse battles op de dansvloer tussen het publiek en de dj van dienst. Je kan ook zelf het geluidsvolume bepalen. Voor wie de koptelefoon wil afzetten en wil praten met anderen, is er zachte achtergrondmuziek als in een café. En het is natuurlijk ook meegenomen dat de buren niet klagen over het geluid.”

Vrijdagavond 15/10 is er vanaf 22 uur Red Light, Green Light, Blue Light en zaterdag 16/10 is er Saturnight. Om 5.30 uur gaat het geluid helemaal uit.

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent