Hongaarse supporters krijgen “twee jaar stadionverbod” na incidenten op Wembley

Pijnlijke taferelen voor de aftrap van Engeland-Hongarije. In afwachting van nieuwe sancties opgelegd door de UEFA kondigde de Hongaarse federatie straffen tegen onruststokers aan. 

Pijnlijke taferelen voor de aftrap van Engeland-Hongarije. In afwachting van nieuwe sancties opgelegd door de UEFA kondigde de Hongaarse federatie straffen tegen onruststokers aan. ©  ISOPIX

Verschillende Hongaarse supporters hebben een stadionverbod gekregen van twee jaar, na incidenten op dinsdag met de politie tijdens de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2022 tegen Engeland, kondigde de Hongaarse voetbalfederatie aan.

Bron: BELGA

"Verschillende personen die ter plaatse werden geïdentificeerd door veiligheidsagenten, kregen een verbod om twee jaar lang sportieve evenementen bij te wonen, zoals voorzien in de wet", verklaarde Jeno Sipos, woordvoerder van de Hongaarse bond, zonder prijs te geven over hoeveel personen het gaat.

Kort na de aftrap braken er incidenten uit tussen een groep van ongeveer 1.000 Hongaarse supporters, die zich in een hoek van het stadion hadden verzameld. Tientallen van hen vielen lokale stewards aan, die gedwongen werden om weg te gaan, totdat de politie met matrakken arriveerde.

De gemoederen liepen verder op nadat de politie moest ingrijpen omdat een Hongaarse supporter racistische uitlatingen had geroepen naar een steward. Het kostte de politie verschillende minuten om de situatie volledig onder controle te krijgen.

Volgens Sipos loopt er een onderzoek om nog daders te identificeren, die niet ter plaatse konden worden geïdentificeerd.

In september, toen Engeland won van Hongarije in Boedapest, werd de wedstrijd reeds bedorven door racistische spreekkoren tegen onder andere Raheem Sterling en Jude Bellingham. Er werden ook projectielen gelanceerd naar Engelse spelers.

De Hongaarse selectie werd toen veroordeeld door de FIFA om twee thuiswedstrijden met gesloten deuren te spelen, zonder supporters. (belga)

LEES OOK

Nu in het nieuws