Burgemeester Hans Bonte wil Covid Safe Ticket dan toch invoeren in Vilvoordse stadsfeestzaal en fitnesscentra

Hans Bonte 

Hans Bonte ©  ISOPIX

Hans Bonte (Vooruit), burgemeester van Vilvoorde, wil het Covid Safe Ticket (CST) gebruiken bij evenementen in de stadsfeestzaal en in het cultuurcentrum Het Bolwerk. Dat meldt de burgemeester donderdag. Bonte vreest een toeloop van Brusselaars, omdat vanaf vrijdag het CST in Brussel zal toegepast worden.

jvhBron: BELGA

Het is al langer bekend dat Bonte het CST wil gebruiken in gemeenten in de Vlaamse Rand, ook al besliste de Vlaamse regering onlangs om dat niet te doen. De vaccinatiegraad in Vilvoorde ligt lager dan in de rest van Vlaanderen. Het invoeren van het CST moet dat percentage naar boven krikken, en ook de besmettingscijfers verder doen dalen.

Naast stadsevenementen wil Bonte het CST ook gebruiken in de fitnesscentra. Horecazaken hoeven het niet te gebruiken. Bonte vreest vooral dat er in de fitnesscentra veel mensen zullen komen sporten. “Mensen hebben een abonnement om naar de fitness te gaan. Ongevaccineerde personen uit Brussel gaan dat willen blijven doen. Er is een erg groot risico dat ze naar Vilvoordse centra komen, vlak bij Brussel.”

De burgemeester heeft een besluit opgesteld, dat hij aan de federale minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft overgemaakt. Hij wacht nog op respons van het kabinet. Wat hij zal doen als het kabinet-Verlinden een negatief antwoord geeft, is niet duidelijk. “Ik blijf aandringen op een snel antwoord.”

LEES OOK

Nu in het nieuws