Mysterieus net in versnelling Vanthourenhout: werk voor organisatie WK veldrijden

De derailleur van Michael Vanthourenhout. Hopelijk herhaalt een dergelijk voorval zich niet op het WK. 

De derailleur van Michael Vanthourenhout. Hopelijk herhaalt een dergelijk voorval zich niet op het WK. ©  Twitter

In het Amerikaanse Fayetteville werd woensdag een wereldbekerwedstrijd gereden op het parcours waar eind januari het WK veldrijden plaatsvindt. De commentaren over de omloop waren positief, maar Michael Vanthourenhout ondervond dat er ook nog werk is voor de organisatie. Een synthetisch net draaide vast in zijn derailleur.

Michael Vanthourenhout werd door het voorval zelfs even bedreigd met diskwalificatie. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal moest tot aan de materiaalpost lopen omdat een synthetisch net tussen zijn achterderailleur was gedraaid. Dat zou afkomstig zijn van de grasmatten die in Fayetteville werden gebruikt om rotspartijen te bedekken.

Er kwam een klacht dat Vanthourenhout zijn wissel buiten de box zou hebben uitgevoerd, maar na onderzoek bleek de klacht ongegrond. De manager van Pauwels Sauzen-Bingoal Jurgen Mettepenningen reageerde furieus: “De poging om pechvogel Michael Vanthourenhout onterecht te beschuldigen en zelfs te laten proberen diskwalificeren, is pas echt beschamend””, liet hij weten op Twitter.

De organisatie van de Fayetteville kan zich met het oog op het wereldkampioenschap maar beter buigen over waar het net vandaan kwam om te vermijden dat dit zich herhaalt. Vanthourenhout eindigde uiteindelijk derde in de wereldbekerwedstrijd die werd gewonnen door Quiten Hermans. (vdm, hc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten