William Shatner dient prins William van antwoord: “Vriendelijke jongen, maar hij zit fout”

William Shatner 

William Shatner ©  AP

William Shatner is het niet eens met de kritiek van de Britse prins William, als zouden de rijken der aarde hun geld beter besteden aan het redden van de aarde dan aan folietjes zoals ruimtetoerisme.

jvhBron: CNN, Daily Mail

De 90-jarige Shatner – wereldberoemd als ‘Captain Kirk’ in Star Trek – ging woensdag de ruimte in met een raket van Blue Origin van Amazonbaas Jeff Bezos. Volgens prins William zou die laatste zijn geld beter besteden aan het redden van de aarde, maar daar is Shatner het niet mee eens. “Hij is een vriendelijke jongen, maar hij zit fout”, klonk het. “Het gaat niet om :Kijk eens naar mij, ik ben in de ruimte. Dit is een kleine stap in het bredere idee om vervuilende industrie in de ruimte te krijgen.”

Volgens Shatner zouden zelfs meer energiebedrijven geld moeten besteden aan projecten om in de ruimte te bouwen. “We hebben de technologie en de raketten om dingen naar daar te sturen. Je kan een basis uitbouwen op honderden kilometers boven de aarde, en de energie naar beneden sturen voor gebruik. Maar daar heb je wel iemand voor nodig die zo rijk is als Jeff Bezos die zegt: Let’s go.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK