Pelé lijkt weer helemaal de oude na gezondheidsproblemen: “Ik ben klaar om zondag te spelen”

 

 ©  AFP

De Braziliaanse voetballegende Pelé (80) heeft donderdag op de sociale media verklaard dat het “beter” met hem gaat, twee weken nadat hij het ziekenhuis mocht verlaten na een darmoperatie.

Bron: BELGA

“Goddank gaat het goed. Het gaat beter met mij. Ik ben zelfs klaar om zondag te spelen”, grapte Pelé in een video die gepubliceerd werd op de Instagramaccounts van zijn twee dochters. “Maar ernstig nu, bedankt voor alles. Bedankt aan allen die me kracht gegeven hebben. Als God het wil, zal ik weldra bij jullie zijn.”

Edson Arantes do Nascimento, die op 23 oktober zijn 81e verjaardag viert, ging op 31 augustus voor een routineonderzoek naar het ziekenhuis in Sao Paulo. Daarbij kwam een tumor in de dikke darm aan het licht. Vier dagen later werd die operatief verwijderd. Pelé verbleef na de ingreep enige tijd op de intensive care, waar hij nadien opnieuw kort belandde vanwege ademhalingsproblemen. Uiteindelijk verliet hij het ziekenhuis op 30 september. Het resultaat van de biopsie van de tumor is niet bekendgemaakt, maar de artsen gaven aan dat Pelé voorlopig chemotherapie moeten blijven ondergaan.

De voorbije jaren was de gezondheidstoestand van Pelé vaker zorgelijk. Hij werd meerdere keren geopereerd aan de heup en had ook knieklachten en een wervelkolomprobleem. Twee jaar geleden werd bij de drievoudige wereldkampioen (1958, 1962 en 1970) na een urineweginfectie een niersteen verwijderd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten