Na de ruzie in de Vuelta: Miguel Angel Lopez keert terug naar Astana

 ©  EPA-EFE

Miguel Angel Lopez (27) rijdt zoals verwacht komend seizoen opnieuw voor de Astana-ploeg. Dat heeft de WorldTourformatie vrijdag bekendgemaakt. Hij ondertekende een contract van twee jaar.

Bron: BELGA

De overeenkomst van de Colombiaan werd op 1 oktober in onderling overleg ontbonden bij Movistar, waarvoor hij pas sinds begin dit jaar reed. Lopez maakte het al te bont in de voorbije Vuelta. Hij was op weg naar een podiumplaats, maar tijdens de voorlaatste etappe stapte hij uit de wedstrijd. Lopez, op dat moment derde in de stand, had twee dagen eerder de koninginnenrit gewonnen. Maar in de twintigste etappe raakte hij achterop en Lopez kon in zijn poging om het gat met de favorieten te dichten niet rekenen op hulp van teamgenoten. Na een lange achtervolging die niets opleverde, besloot hij ontmoedigd de handdoek te gooien, ook al probeerde de teamleiding hem nog op andere gedachten te brengen. Achteraf bood hij zijn excuses aan omdat hij niet had doorgezet.

“In de wereld van het profwielrennen moet een renner die vooruitgang wil blijven boeken soms iets veranderen, om nieuwe ervaringen op te doen”, stelt Lopez in het persbericht van Astana. “Soms is dat een goede ervaring, soms niet. Het belangrijkste is dat ik thuiskom bij mijn team, het team dat me zoveel heeft gegeven en waarmee we, daar ben ik zeker van, nog veel meer prachtige momenten zullen beleven.” 

Lopez keert terug naar het team waarvoor hij van 2015 tot en met 2020 onder contract lag. “Superman Lopez”, zoals zijn bijnaam luidt, won vorig jaar de bergrit in de Tour met aankomst op de Col de la Loze en werd zesde in het eindklassement. Drie jaar geleden eindigde de Colombiaan zowel in de Giro als de Vuelta als derde. Lopez staat daarnaast op de erelijst van de Ronde van Zwitserland (2016), de Ronde van Catalonië (2019) en Milaan-Turijn (2016). Hij heeft verder drie ritzeges in de Vuelta achter zijn naam, eerder dit jaar won hij de Ruta del Sol.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten