Explosie in moskee in Kandahar: 41 doden, IS eist aanslag op

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  AP

In de Afghaanse stad Kandahar heeft zich vrijdag een explosie voorgedaan in een sjiitische moskee. Dat meldt Al Jazeera op gezag van veiligheidsbronnen. 41 mensen kwamen om het leven.

jvh, ltoBron: BELGA

De ontploffing deed zich voor tijdens het vrijdaggebed. Er zijn ook berichten over drie explosies. De jihadistische terreurorganisatie Islamitische Staat - Khorasan (IS-K) heeft de verantwoordelijkheid voor de zelfmoordaanslag op een moskee in de Afghaanse stad Kandahar opgeëist.

In een mededeling, gepubliceerd op het Telegram-kanaal van IS, stelt de terreurorganisatie dat twee kamikazes tijdens het vrijdaggebed twee afzonderlijke aanvallen hebben uitgevoerd in de sjiitische moskee van Kandahar, een stad in het zuiden van Afghanistan.

Afghanistan staat sinds eind augustus onder controle van de radicale islamitische taliban. De Afghaanse tak van IS is een gezworen vijand van de taliban. De terreurorganisatie eiste ook al de verantwoordelijkheid op van de recente aanslag in Jalalabad, alsook de aanslag op de luchthaven van Kaboel eind augustus.

Nu in het nieuws