Foto van Gentse avonturier Billy (38) reist de wereld rond: “Plots stond een lama voor mij”

Op de foto zien we twee bergtoppen en een lama. 

Op de foto zien we twee bergtoppen en een lama. ©  Billy Herman / Starling Reizen

Gent -

De Gentse bioloog en avonturier Billy Herman (38) is in de prijzen gevallen bij de internationale fotowedstrijd ‘Wildlife Photographer of the Year’. Het beeld dat hij in Chili maakte van een lama hangt de komende tijd in het Museum of Natural History in Londen. Daarna reist de foto de wereld rond.

Max Dedulle

Billy maakte de foto tijdens een reis door Chili, vlak voor de coronacrisis losbarstte. “In Torres del Paine, een bekend nationaal park, waren we op zoek naar poema’s om te fotograferen”, herinnert hij zich. “Het begon langzaam donker te worden en plots viel mijn oog op de twee pieken. Toevallig kwam er ook net een guanaco, een wilde lama, voor mij staan. Het licht, de achtergrond, het dier: alles viel op zijn plaats.” (lees verder onder de foto)

Billy noemt het een enorme eer om geselecteerd te zijn. 

Billy noemt het een enorme eer om geselecteerd te zijn. ©  Billy Herman / Starling Reizen

Tijdens de coronacrisis zond Billy de foto in voor de prestigieuze wedstrijd. “Zonder verwachtingen”, geeft hij toe. Desondanks viel zijn foto in de smaak bij de jury. “Het is een enorme eer om geselecteerd te zijn. De foto is te zien op 60 locaties over de hele wereld, te beginnen met het bekende museum in Londen. Volgend jaar worden de winnende beelden ook in het Zwin getoond.”

Wie wil, kan Billy trouwens achterna gaan: met zijn reisbureau Starling Reizen organiseert hij rondreizen naar Chili. “Maar om zo’n foto te maken, is ook een portie geluk nodig”, geeft Billy toe. “Laat het op je afkomen: zo pak ik het toch aan.”

LEES OOK: Bloem was al 122 jaar ‘uitgestorven’ in het wild, tot plantenjagers Billy (38) en Indra (39) exemplaar vonden: “Locatie verklappen we niet”

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent