Duitse sociaaldemocraten zetten licht op groen voor verdere coalitiegesprekken

Verschillende partijleiders gaven vrijdagnamiddag een persconferentie waarbij ze aangaven klaar te zijn voor de volgende stap.

Verschillende partijleiders gaven vrijdagnamiddag een persconferentie waarbij ze aangaven klaar te zijn voor de volgende stap.©  REUTERS

De Duitse sociaaldemocratische partij SPD heeft vrijdag ingestemd met het opstarten van formele coalitiegesprekken met de Groenen en met de liberale partij FDP.

Bron: BELGA

De onderhandelaars van SPD, FDP en de Groenen hadden vrijdag meegedeeld dat ze de verkennende gesprekken hebben afgerond. Ze willen nu samen formele onderhandelingen aangaan over de vorming van een regering met drie partijen. Die beslissing moet wel nog worden bekrachtigd op de partijhoofdkwartieren.

Het partijbestuur van SPD heeft alvast ingestemd met de volgende stap voor de vorming van een zogenaamde “Ampelkoalition” of “verkeerslichtcoalitie”, zo meldt het Duitse persbureau dpa.

De Groenen zullen in het weekend een partijcongres in afgeslankte vorm houden. FDP zal ten laatste maandag een beslissing nemen na overleg met de partijleiders.

LEES OOK. SPD, Groenen en FDP willen formele coalitiegesprekken opstarten in Duitsland

LEES OOK

Nu in het nieuws