Remco Evenepoel sluit zondag seizoen af met clash met Küng in de Chrono des Nations in Les Herbiers

 

 ©  BELGA

Remco Evenepoel (21) heeft er nog zin in. Pas zondag met de Chrono des Nations in het Franse plaatsje Les Herbiers sluit de Vlaams-Brabander zijn seizoen af.

Hugo Coorevits

Eerst leek het erop dat het een clash zou worden tussen de bronzen medaillewinnaar van het WK in Brugge én de titelhouder, maar ondertussen lekte uit dat Filippo Ganna niet naar de Vendée afzakt. Is er wél bij: de Zwitser Stefan Küng, die in Italië zijn tweede Europese titel in deze discipline haalde. Ook nog van Belgische zijde: Iljo Keisse (voortwerkend met het oog op de Gentse Zesdaagse), Rune Herregodts (Sport Vlaanderen-Baloise) en Ben Hermans (Israel Start-Up Nation).

Bij Deceuninck – Quick-Step hoorden we dat Evenepoel de voorbije week nog gericht trainde met de tijdritfiets. Hij wil zijn seizoen effectief afsluiten met een zege in deze veeleisende tijdrit van 44,5 kilometer. Niet alleen omdat hij dan pas de tweede Belg wordt op de erelijst – die voorlopig alleen Bert Roesems (2004) – maar ook om met een goed gevoel de winter in te gaan. Al duurt de rustperiode in het geval van Evenepoel maar drie weken. Daarna trekt hij naar Calpe, waar hij in milder herfstweer begint te werken aan de basisconditie voor 2022. (hc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten