30 jobs bedreigd na sluitingsintentie bij raffinaderij van ATPC

 

 ©  Katrijn Van Giel

In het Antwerpse havengebied staan 30 banen op de tocht bij oliebedrijf Antwerp Terminal & Processing Company (ATPC), dat zijn raffinaderij wil sluiten. Dat zegt Gazet Van Antwerpen en de socialistische vakbond ABVV bevestigt het nieuws. Moederbedrijf VITTOL zou hebben afgehaakt als afnemer van de raffinaderij en ATPC zou zich daarom willen concentreren op zijn opslagactiviteiten.

Bron: BELGA

Volgens ABVV liggen productiemoeilijkheden allicht aan de basis van de problemen. “Het moederbedrijf heeft grondstoffen van slechte kwaliteit geleverd die het proces regelmatig verstoren en dat leidt zelfs soms tot geurhinder”, zegt ABVV-secretaris Levi Sollie. “Dat VITTOL nu afhaakt als afnemer, hebben ze dus eigenlijk zelf veroorzaakt. Men zegt dan nu dat er geen andere klant gevonden is, maar de wil om te zoeken moet er natuurlijk wel zijn. Wij zijn van mening dat er wel nog mogelijkheden zijn.”

De bedreigde jobs zijn 18 stuks in de productie-eenheid en 12 bij ondersteunende diensten. ABVV zegt zich echter nog niet neer te leggen bij de intentie tot collectief ontslag. De vakbond wil gesprekken aangaan in het kader van de wet Renault.

Nu in het nieuws