Ben Segers heeft eerste rol beet in peperdure Amerikaanse reeks: “Hadden me vorig jaar al gevraagd, maar toen had ik bedankt”

Ben Segers: rol in een Amerikaanse superproductie. 

Ben Segers: rol in een Amerikaanse superproductie. ©  Walter Saenen

Acteur Ben Segers (47) heeft een rol te pakken in de Amerikaanse oorlogsreeks Masters of the air, geregisseerd door Cary Joji Fukunaga, de man die ook de Bond-film No time to die draaide.

In de AppleTV-serie wordt Segers een Vlaamse verzetsstrijder. “Mijn personage komt in een tweetal afleveringen voor. Het verhaal speelt deels in Vlaanderen, maar werd op het platteland in de omgeving van Londen gedraaid.”

Master of the air is een peperdure productie waar Steven Spielberg en Tom Hanks achter zitten. Ze ligt in het verlengde van hun eerdere WOII-producties Band of brothers en The Pacific. “Dit keer draait alles rond de missies van Amerikaanse piloten die ver achter de Duitse linies bombardementen uitvoeren. Voor de serie bouwde Apple een speciale studio gevuld met cockpits en vliegtuiginterieurs.”

In totaal stond Ben Segers een kleine week op de set. “In juni drie, vier dagen en in september nog eens twee. Het leuke is wel dat Fukunaga er nogal op gebrand was mij aan boord te krijgen. Eind vorig jaar hadden ze mij al een gevraagd, maar toen had ik bedankt. Daarna hebben ze me opnieuw gecontacteerd en ik zei dan maar ja, ervan uitgaande dat dit lotje-trek zou worden. En kijk, mijn auditie was amper afgelopen of Fukunaga hing al aan de lijn.”

Ben Segers is dit weekend ook op Film Fest Gent waar hij met regisseur Jeroen Perceval Dealer voorstelt. Ook Perceval heeft een voet binnen in Hollywood. Hij wordt er voortaan vertegenwoordigd door de agentschappen CAA (Creative Artists Agency) en Management 360. Die laatste is ook het agency van onder anderen Adil El Arbi en Bilall Fallah, Matthias Schoenaerts en Felix Van Groeningen. (jdr)

Aangeboden door onze partners

Lees ook