Beveiliger kreeg tip kort voor aanslag op Peter R. de Vries

 

 ©  rtl

Een beveiliger van RTL Boulevard is ruim een week voor de aanslag op Peter R. de Vries verwittigd dat de Nederlandse misdaadverslaggever werd gevolgd naar de parkeergarage vlakbij de Amsterdamse tv-studio. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf op basis van een eigen reconstructie.

Bron: belga

Twee werknemers van de parkeergarage waar Boulevard-medewerkers hun auto’s parkeren, spraken de beveiliger die avond aan. Volgens hen werd de Vries vanaf de studio naar de parkeergarage gevolgd door een man die zich vreemd gedroeg. Toen de Vries de parkeergarage inliep, bleef deze man staan en volgde via de weerspiegeling van het kantoor van de garage hoe de misdaadverslaggever de garage uitreed. Volgens de garagemedewerkers liep de man vervolgens de straat uit. Ze omschreven hem volgens De Telegraaf als een ‘voormalig Oostblok-type’, petje op, tatoeage in zijn nek, lengte 1,65 meter. Deze man werd na de aanslag herkend als de Pool Kamil E., de handlanger van schutter Delano G.

G. was degene die De Vries bij de parkeergarage opwachtte en door zijn hoofd schoot. Kamil E. was volgens politie en Openbaar Ministerie die avond zijn hulp maar ook de ‘spotter’ en het ‘Oostblok-type’ dat De Vries al op 28 juni volgde van de studio naar de parkeergarage.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten