Adele breekt Spotify-record met meeste streams op één dag

 

 ©  REUTERS

Adele’s nieuwste single ‘Easy on Me’ heeft vrijdag het record gebroken van meeste streams op één dag op Spotify. Het streamingsplatform zei niet over hoeveel streams het gaat, maar de groep BTS was recordhouder tot nu toe met 11,04 miljoen streams voor “Butter”.

Laurence TorckBron: Forbes

“Go easy on me, baby”, zingt Adele in haar nieuwste single. Maar het rustig aan doen, dat deden de fans van Adele vrijdag niet. Want door de vele streams op Spotify heeft de Britse zangeres een nieuw record op haar naam staan. Easy On Me verbrak vrijdag het record voor meest beluisterde nummer in 24 uur tijd. De Koreaanse groep BTS was sinds mei recordhouder met 11,04 miljoen streams op 24 uur.

LEES OOK. Adele onthult album dat haar door moeilijke periode sleurde: “Het was als een vriend”

Adele is niet alleen met haar nieuwste hit populair op het platform. ‘Hello’, werd maar liefst 1,18 miljoen keer gestreamd en ‘Someone Like You’ 1,10 miljoen keer.

Adele stond vrijdag ook bovenaan de iTunes-hitlijsten in de VS en behaalde maar liefst 15 miljoen vieuws op Youtube. Dat laatste cijfer staat intussen trouwens al veel hoger met maar liefst 49.666.195 weergaven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK