Politie van Calabrië verricht arrestaties na vondst van “mafialekkernij”

Een slaapmuis. 

Een slaapmuis. ©  Shutterstock

De Italiaanse politie heeft tijdens een actie tegen drugscriminaliteit in het zuidelijke Calabrië drie personen gearresteerd nadat ze op voedsel waren gestoten “dat de misdaadorganisatie ’ndrangheta verrukkelijk vindt”.

mtmBron: BELGA

De politie trof bij een huiszoeking een grote partij diepgevroren slaapmuizenvlees aan. De agenten wisten meteen dat ze op connecties van de ’ndrangheta waren gestuit, want in de bende wordt deze beschermde diersoort niet alleen als lekkernij gezien, maar ook bij verzoeningsbijeenkomsten tussen verschillende families van de clan als feestmaal opgediend.

De politie vond ook levende exemplaren van de muis. Die dankt zijn naam aan de winterslaap die het dier houdt. Op de beschermde soort muis komen talrijke stropers af in de heuvels en bergen van Calabrië. Ze kunnen worden verkocht aan de maffiosi of aan de exquise restaurants waar leden van de ’ndrangheta tot de klanten behoren. Italiaanse media vermelden niet of er ook drugs zijn gevonden.

De ’ndrangheta is de maffia van Calabrië, in het uiterste zuiden van het Italiaanse vasteland. De bende heeft de maffia uit Sicilië al geruime tijd overschaduwd en is wereldwijd actief.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten