Britse acteerlegende Michael Caine (88) kondigt afscheid aan… en komt daar enkele uren later al op terug

Michael Caine 

Michael Caine ©  AP

Michael Caine is luttele uren nadat hij had aangekondigd te stoppen als acteur teruggekomen op dat voornemen. De film ‘Best Sellers’ was zijn laatste, zei hij zaterdag in een radioprogramma van de BBC. Later op de dag liet hij weten dat hij toch niet met pensioen gaat.

jvhBron: BELGA

Het 88-jarige Britse icoon vertelde bij de BBC dat hij zijn besluit op te houden met acteren had genomen omdat rollen voor iemand van zijn leeftijd niet voor het opscheppen liggen, en omdat zijn gezondheid te wensen overlaat. “Ik heb problemen met mijn ruggengraat en dat trekt door naar mijn benen. Ik kan daardoor niet goed lopen”.

“Ik heb een aantal succesvolle boeken geschreven. Dus ik zie mezelf nu niet meer als acteur maar als auteur. Dat is mooi want als acteur moet je om half zes ’s ochtends opstaan en naar de studio, maar als schrijver kun je gewoon beginnen zonder je bed uit te komen”, aldus Caine.

Naderhand zei hij tegen Variety echter dat hij zijn wekker nog niet weggooit. Ook in het radio-interview had Caine laten doorschemeren niet geheel van het publieke toneel te willen verdwijnen. Hij zou zeker toehappen als hij “voor een rolletje van 3 of 4 minuten wordt gevraagd door regisseur Christopher Nolan”. Het laatst was hij te zien in diens films ‘Dunkirk’ (2017) en ‘Tenet’ (2020).

In ‘Best Sellers’ speelt Caine overigens een chagrijnige auteur die met tegenzin op tournee gaat. De tweevoudig Oscarwinnaar heeft al een carrière van meer dan zestig jaar achter de rug.