Emotioneel afscheid: deze kandidaten overleefden eerste bootcamp ‘K2 zoekt K3’ niet

Hanne en Marthe tijdens de bootcamp 

Hanne en Marthe tijdens de bootcamp ©  VTM

Het aantal kandidaten dat het nieuwste lid van K3 kan worden, is gedaald naar twaalf. In de eerste en enige bootcamp zijn drie kandidaten terug naar huis gestuurd door een emotionele Hanne en Marthe.

Eva De Poorter

Het avontuur is voorbij voor de Vlaamse Elise (28) en de Nederlandse Jemaima (24) en Babette (22). Zij moesten na een driedaagse bootcamp in Poperinge definitief afscheid nemen van hun medekandidaten en van Hanne en Marthe. Voor die laatste twee was dat niet zo eenvoudig. Terwijl Hanne hen nog met goede moed en een woord van troost wou wegsturen, kwamen ook bij haar de tranen opwellen.

De bootcamp begon met een optreden in het Kursaal van Oostende. 

De bootcamp begon met een optreden in het Kursaal van Oostende. ©  VTM

Het is een bootcamp vol verrassingen geweest. Eerst wisten ze zelfs niet dat ze op bootcamp zouden gaan. Toen de kandidaten van die verrassing bekomen waren – en veel tijd was er niet – kwam er al een volgende: een K3-show volgen én een meet & greet. Jawel, hier kwam voor het eerst Klaasje nieuwsgierig om de hoek piepen. Toen zij weer vertrokken, kregen de kandidaten van de vier juryleden – Ingeborg, Natalia, Gordon en Samantha Steenwijk – te horen dat na deze bootcamp drie kandidaten vlak voor de studioshows zouden afvallen.

Ze mochten meteen naar Poperinge rijden in een stel oldtimer Volkswagen-busjes om aan hun vaardigheden te spijkeren. Jacques Vermeire kwam helpen bij de acteerworkshop, de Nederlandse zanger Rolf Sanchez liet de kandidaten hun auditie voor het eerst zien om zang- en performtips te geven.

Maar de grootste verrassing kwam bij het ontbijt, toen de kandidaten voor het eerst een stuk van Waterval te horen kregen, het nieuwe nummer van K3 waarop voor het eerst het nieuwste K3’tje te horen zal zijn. Hun opdracht van de dag is meteen duidelijk: het liedje én de bijhorende choreo onder de knie krijgen en daarna solo optreden voor Hanne, Marthe, maar ook voor danscoach Tommy en producer Peter Gillis. De optredens leverden drie golden tickets op voor mensen die nu al zeker kunnen zijn van hun plekje in de studioshows. De Nederlanders Diede (20) en Dirk (23) en de Vlaamse Giana (19) zijn de gelukkigen. Later – na een namiddag koken met kinderen – kreeg ook de Vlaamse Justine (24) nog een ticket.

Tekst vergeten

Wie hierna nog wilde overleven, moest zich bewijzen in het optreden voor vrienden en familie. Er werden vijf groepjes van drie alternatieve K3’s gevormd. Zij brachten elk een nummer. Jemaima vergat daar voor de tweede keer haar tekst door de stress. Bij haar solo-optreden was dat ook al zo. Het kost haar het plekje in de studioshows. Elise deed het dan wel beter bij de gemeenschappelijke show, maar wist solo K2 en co niet te overtuigen. Bij het K3-optreden van Babette waren er te veel foutjes gemaakt, waardoor ook zij moest vertrekken.

Babette, Jemaima en Elise moeten de wedstrijd verlaten. 

Babette, Jemaima en Elise moeten de wedstrijd verlaten. ©  VTM

Zijn wel door naast de vier golden tickets: Amy, Celester, Chanel, Julia, Kato, Luca, Manou en Remi. De twaalf resterende kandidaten beginnen volgende week aan de studioshows. Met publiek en de jury weer present. En dan komt ook Gert Verhulst kijken. Zo weet je dat het stilaan menens wordt.

LEES OOK