Bart De Wever (N-VA) niet onder de indruk van “ultimatum” Egbert Lachaert (Open VLD): “We zullen morgen wel zien”

 

 ©  BELGA

In de aktes die werden afgesloten bij het begin van de legislatuur, staat de naam van Erica Caluwaerts als nieuwe schepen voor Open VLD. Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zondag in ‘De zevende dag’ op Eén. Volgens hem staat die naam er zowel voor de vervanging van liberaal schepen Claude Marinower, die met pensioen gaat, als voor de vervanging van een schepen van Vooruit.

mtmBron: BELGA

LEES OOK. De Wever vlijmscherp voor begroting: “Regering neemt iedereen 5 euro af en geeft er maar 1 terug”

Bij het begin van de legislatuur werd afgesproken dat Open VLD in de tweede helft van de termijn een portefeuille mocht overnemen van Vooruit. Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert wil graag Vlaams Parlementslid Willem-Frederik Schiltz naar voren schuiven en vroeg Bart De Wever om voor het einde van de week zijn handtekening te zetten.

Volgens De Wever staat echter de naam van Erica Caluwaerts in de aktes. Hij suggereerde in ‘De zevende dag’ dat zij alle bevoegdheden zou overnemen en een soort superschepen zou worden. “Er zijn aktes en die aktes zijn rechtsgeldig”, zei de burgemeester. “Daar staat een andere naam op, die van Erica Caluwaerts.”

“Het is toch glashelder wat er gebeurt”, vervolgde de N-VA’er. “Open VLD wil ruzie stoken in mijn college en ze gebruiken daarvoor de media. Ik heb daarover nooit een verklaring afgelegd.”

De Wever is naar eigen zeggen niet onder de indruk van het ultimatum van Lachaert. “Ik heb goed genoteerd dat hij er om middernacht uitstapt als ik niet aan zijn eisen voldoe. Dus ik kan niet wachten tot middernacht. We zullen morgen wel zien.”

LEES OOK

Nu in het nieuws