STVV woest na discutabele strafschop voor Anderlecht: “Als ze zo werken, hebben we geen VAR meer nodig”

 ©  BELGA

Anderlecht kende een moeilijke zondagnamiddag op het veld van Sint-Truiden. Paars-wit kwam in het begin van de tweede helft wel op voorsprong na een strafschopdoelpunt van Lior Refaelov. Die elfmeter was wel omstreden. Kouamé glipte door de buitenspelval en faalde oog in oog met doelman Schmidt. Scheidsrechter Boucaut wees echter naar de strafschopstip omdat hij een contact tussen Kouamé en Schmidt had gezien. Ook de videoref kwam niet tussenbeiden. Bekijk de videobeelden hieronder.

Maarten Delvaux

Dennis Schmitt, die zondag STVV coachte in de plaats van de geschorste Hollerbach, nam achteraf geen blad voor de mond. “Onze doelman raakt Kouamé toch niet? Het is altijd tegen de grote teams dat we in de problemen komen door de wedstrijdleiding. Het is gewoon niet fair. Ik begrijp niet wat de VAR zit te doen bij die fase? Als ze zo werken, hebben we geen VAR meer nodig.”

Een half uur later kreeg Anderlecht nog een strafschop op aangeven van de VAR, maar met die beslissing kon Schmitt wel leven. “Dat was gewoon een domme fout van ons.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners