Chrono des Nations is spek voor de bek van Stefan Küng, Evenepoel en Herregodts vijfde en zesde

 

 ©  BELGA

Europees kampioen tijdrijden Stefan Küng heeft de Chrono des Nations, een Franse tijdrit van 44,5 kilometer, op zijn naam geschreven. Remco Evenepoel werd in zijn laatste wedstrijd van het seizoen vijfde op een minuut en 22 seconden van Küng. Rune Herregodts werd zesde achter Evenepoel.

Jens Heylen

Met Evenepoel, Europees kampioen Küng en wereldkampioen Filippo Ganna kon de Chrono des Nations uitpakken met een erg stevig deelnemersveld voor zijn 39e editie, maar na een val op training gaf Ganna enkele dagen geleden forfait.

Aan de tussenpunten onderweg werd zondag duidelijk dat Evenepoel op het golvende parcours geen tegenstand voor Küng zou vormen. Hij klokte slechts de vierde tijd aan het eerste tussenpunt, en de derde tijd aan het tweede.

Aan het eind had de Zwitser Küng een voorsprong van 36 seconden op het nummer 2 van de dag, de Deen Martin Toft Madsen. De Italiaan Alessandro De Marchi werd derde op 1:16. Evenepoel had een achterstand van 1:22 op Küng. Een andere Belg, Rune Herregodts (Sport Vlaanderen-Baloise) werd zesde op 1:28.

De eindstand:

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten