De echte reden waarom City-sterren Ederson en Jesus in Lommel waren? Om tegen Club Brugge te kunnen spelen

 

 ©  BELGA

Een plezieruitje in Lommel voor de twee Braziliaanse sterren Gabriel Jesus en Ederson na internationale verplichtingen? Niet helemaal. De Zuid-Amerikaanse spelers van Manchester City gingen na hun interlands bewust niet terug naar Engeland, waar ze in quarantaine zouden moeten. Door dit weekend al naar België te reizen vermijden ze dat en op die manier kunnen ze dinsdag aantreden in de Champions League tegen Club Brugge.

Jonas Withouck

Het tweetal miste bewust de thuiswedstrijd van Manchester City tegen Burnley en reisde meteen door naar België. “Als ze rechtstreeks naar Manchester waren gekomen, dan hadden ze hier tien dagen in quarantaine gezeten op hotel. Dat wilden we niet en dus hebben we ze meteen naar België gestuurd”, legde City-trainer Pep Guardiola uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de plaats van drie wedstrijden, moet het tweetal nu slechts één wedstrijd missen. ”Of ze tegen Club Brugge ook zullen spelen, weet ik nog niet want ze misten wel een reeks trainingen. Maar na de match kunnen ze nu wel mee met ons terug naar Manchester zonder problemen.”

Manchester City en Lommel SK maakten er dan maar gretig gebruik van om hun banden (via de City Football Group) te onderhouden. Voor de volledigheid: Lommel klopte rode lantaarn Moeskroen makkelijk met 3-0.

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten