Dit razend populaire trucje met mascara geeft je weelderige wimpers

 

 ©  Shutterstock

Op de sociale netwerksite TikTok doet een trucje met mascara de ronde dat tot een verbluffend resultaat leidt. Maak een vloeiende zigzag-beweging met het borsteltje in je (vaste) hand, en je krijgt wimpers met een wauw-effect.

Hanne Vandenweghe

Om de kleine, fijne wimperhaartjes aan te zetten, leerden we aanvankelijk om het borsteltje tussen die haartjes te nestelen en die vervolgens naar boven te strijken. Een goede manier, maar TikTok-gebruikster Make-up by Lxna toont een andere manier van werken die je wimpers extra doet wapperen.

Zij trekt haar buitenste ooghoeken strak, houdt het borsteltje verticaal en beweegt het vanaf die buitenste ooghoek naar de binnenste ooghoek over de haartjes. Zo krijgen de wimpers van zijkanten tot punt een laagje schmink.

Eindig op de klassieke manier door de wimpers zigzaggend omhoog te kammen met het borsteltje en voilà … je hebt volumineuze, lange wimpers – lees: een zwoele, open blik. Het effect van het trucje naast een onopgemaakte wimper is groot, zo maakt het originele filmpje duidelijk.

LEES OOK