Olympische vlam voor Winterspelen in Peking aangestoken, manifestanten verstoren ceremonie in Olympia

 

 ©  AFP

Tijdens een sobere plechtigheid in het oude Olympia in Griekenland is maandag de olympische vlam voor de Winterspelen van 2022 aangestoken. De ceremonie werd even verstoord door manifestanten die de mensenrechtenschendingen van de Chinese regering in de aandacht wilden brengen.

Jonas WithouckBron: BELGA

De vlam werd omstreeks 11 uur lokale tijd aangestoken in de ruïnes van de Tempel van Hera in Olympia, bakermat van de Olympische Spelen. Even was er opschudding toen een handvol manifestanten met een spandoek pro-Tibet de ceremonie verstoorden. Zij wilden zo de problematiek van de mensenrechtenschendingen door de Chinese regering in de aandacht brengen, maar de manifestanten werden al snel weggevoerd.

 

 ©  REUTERS

Vanwege de coronabeperkingen was slechts een beperkt aantal genodigden, bij wie IOC-voorzitter Thomas Bach, aanwezig in Griekenland. Er werd op Griekse bodem ook geen lange fakkeltocht georganiseerd. Het olympisch vuur zal maandagnacht op de Acropolis in Athene blijven. Een dag later volgt de overhandiging aan de Chinese organisatoren tijdens een ceremonie in het oude Panathinaikonstadion, waar de eerste moderne Spelen plaatsvonden in 1896.  

De Winterspelen vinden plaats in Peking van 4 tot 20 februari 2022.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  AP

 

 ©  AFP

 

 ©  Pool via REUTERS

Gerelateerd