Brandweer gaat staken en roept personeel op: “Wees massaal aanwezig”

 

 ©  fvv

GENT -

Het rommelt serieus bij brandweerzone Centrum, waar onder meer Gent onder valt. De vakbonden roepen de pompiers en alle personeel op om massaal op het appel te zijn volgende week.

Bert Staes

“Als eerste actie roepen we het personeel op om massaal aanwezig te zijn op de volgende zoneraad en de nieuwe personeelsvergadering op 25 oktober.” Vakbond ACV wil de druk opvoeren bij Brandweerzone Centrum.

De gemoederen zijn serieus verhit in de kazerne aan de Roggestraat. Er wordt gesproken over een ‘angstcultuur’ en veel brandweerlui voelen zich niet gerespecteerd. “De top lijkt te werken volgens het ‘verdeel en heers’-principe”, zeggen de vakbonden.

De afgelopen maanden was er al overleg, onder meer tussen de vakbonden, de brandweertop en burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). Maar dat bracht weinig zoden aan de dijk.

Klassiek staken zijn de vakbonden niet van plan. De hulpverlening voor de burgers blijft gegarandeerd. Maar door acties zoals volgende week willen ze de druk hoog houden. “We gaan ons actiestakingsplan verder uitwerken, met ingang vanaf 26 oktober”, klinkt het.

LEES OOK. “Angstcultuur” bij Gentse brandweer: “Burger mag niet dupe worden van slecht beleid”

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent