Zwalpende fietser botst op politiecontrole: fiets in beslag genomen en te voet verder

Twee fietsers botsten vrijdagavond op een politiecontrole in Gent (niet op deze foto). 

Twee fietsers botsten vrijdagavond op een politiecontrole in Gent (niet op deze foto). ©  archiefbeeld fvv

GENT -

Een fietser is afgelopen weekend zijn fiets kwijtgeraakt nadat hij op een politiecontrole botste aan het Sint-Annaplein in Gent. Hij reed tegen de richting én had zwaar gedronken. Tijdens dezelfde controle liep ook een andere fietser tegen de lamp.

Bert Staes

Eens goed doorzakken en met de fiets naar huis? Let dan maar goed op: volgens de verkeerswet is ook een fiets besturen onder invloed van alcohol verboden. Dat mochten twee fietsers vrijdagavond ondervinden in Gent.

Eén fietser botste op een politiecontrole toen hij tegen de richting in al zwalpend over het Sint-Annaplein reed. Agenten hielden de fietser tegen en lieten hem blazen. Het resultaat was een forse 2,3 promille alcohol zijn bloed. Het resultaat: fiets kwijt voor 6 uur en een fikse boete.

Dezelfde avond nog botste een andere fietser op dezelfde controle. “Deze fietser trok de aandacht doordat hij een passagier op de bagagedrager vervoerde en zonder fietslicht reed”, zegt de politie. Ook deze fietser blies positief (1,31 promille) en moest te voet verder.

Tijdens de controle werden ook achttien autobestuurders beboet omdat ze te veel op hadden. Eén bestuurder blies 1,35 promille. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.

Zondagavond werden nog eens vier autobestuurders gepakt met te veel alcohol op en nog eens vijf onder invloed van drugs.

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent