Opvoeder (43) die pikante lingerie kocht voor 15-jarige opnieuw voor de rechter: “Hij misbruikte zijn macht”

 
Gent -

Een opvoeder van een Gentse school die veroordeeld werd omdat hij pikante lingerie kocht voor een 15-jarig meisje én seksuele toespeling maakte, stond maandag opnieuw voor de rechter.

Olivier Scheir

De nu 43-jarige opvoeder kocht drie keer pikante lingerie voor het toen 15-jarige meisje. Hij legde die onder haar hoofdkussen en nadien moest het meisje zichzelf komen tonen. De opvoeder maakte ook vaak seksuele toespelingen en raakte de minderjarige opvallend vaak aan.

Begin dit jaar werd de opvoeder voor het misbruik veroordeeld tot acht maanden cel met uitstel en een boete van 4.000 euro, waarvan de helft met uitstel. Voor het vermeende seksueel misbruik van een jongen werd hij vrijgesproken. Er werd nadien beroep aangetekend en maandag kwam de zaak voor het hof van beroep in Gent.

Open deuren

Volgens de advocaat van de opvoeder stond zijn cliënt tien jaar geleden erg dicht bij zijn studenten, maar was er nooit sprake van overschrijdend gedrag. “Alle deuren staan op het internaat altijd open, en nooit heeft iemand iets gezien!” De opvoeder voegde daaraan toe dat hij kort een relatie had met het meisje toen ze al weg was van het internaat: “Toen we voor het eerst kusten was ze al 18 jaar”.

Het meisje ontkende dat de deuren van het internaat altijd open stonden: “Bijvoorbeeld bij het slapen of het studeren waren ze altijd dicht”. Ook de advocaat van de jongen die zegt misbruikt te zijn, beweert dat de opvoeder liegt: “Vanuit zijn machtspositie heeft hij grenzen opgezocht. Hij wordt leugen op leugen betrapt! Zo heeft hij wel een Facebook profiel wat hij eerst ontkende en had hij ook wel een speciale band met sommige kinderen waarmee hij contact had.”

De opvoeder blijft ontkennen en gaat voor de vrijspraak. Op 23 november doet het hof van beroep uitspraak in deze zaak.

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent