Eerbetoon aan Luc De Vos in laatste ‘The best of’: “Een figuur zoals Luc, die mis je gewoon”

 

 ©  © Alex Vanhee

Terwijl in Marseille het nieuwe seizoen van Liefde voor muziek wordt opgenomen, komt dat andere muziekprogramma op VTM ten einde. In de laatste aflevering van ‘The best of’ brengen onder anderen Sam Gooris en Ibe een ode aan de rockband Gorki, en dan vooral aan hun overleden frontman Luc De Vos. “Luc vond het altijd leuk als het over hem ging, maar hij zelf geen kloten moest doen.”

Wout Desmytere

Sterren komen, sterren gaan. Alleen Elvis blijft bestaan. Een door Luc De Vos gepende liedjestekst die evengoed over hemzelf zou kunnen gaan. De frontman van de Vlaamse rockband Gorki groeide na zijn doorbraak in de jaren 90 uit tot zowel een geliefde zanger als een geliefd televisiegezicht. Zeven jaar geleden overleed hij op 52-jarige leeftijd, wat meteen het einde van Gorki betekende.

In de laatste aflevering van The best of worden de band en de zanger nog één keer in de bloemetjes gezet. Onbekende en bekende Gorki-fans als Guga Baúl, Bert Verbeke en Riadh Bahri komen vertellen wat het oeuvre van de groep voor hen betekent, en uiteraard komen muzikale collega’s hun eigen interpretatie van de vijf populairste nummers brengen.

Naast de bandleden neemt ook auteur Herman Brusselmans plaats naast presentatrice An Lemmens. “Ik heb bewondering voor mensen die goede songteksten schrijven”, klinkt het. “En Vos kon het. Hij had het gewoon in de vingers. In de Vlaamse pop is Luc De Vos wat teksten betreft de nummer 1. Een figuur zoals Luc, die mis je gewoon. Hij was een klootzak, maar hij was ook een vriend.”

Ibe zingt ‘Mia’

Lieve kleine piranha, het lievelingsnummer van Brusselmans, wordt gebracht door Black Box Revelation. Sam Gooris heeft ‘danssloefkes’ aangetrokken voor zijn eigen versie van Anja en kondigt alvast aan dat het “een totaal andere versie wordt”.

Met De Mens mocht Frank Vander linden zich enkele weken geleden laten verrassen in het programma, nu betreedt hij zelf het podium met zijn bewerking van Soms vraagt een mens zich af. Joost Zweegers brengt Veronica komt naar je toe.

Welke song dinsdagavond op nummer één zal eindigen, lijkt vrij duidelijk. Is er een Gorki-nummer dat vaker wordt gedraaid en meegezongen dan Mia? Oorspronkelijk zou dat een snel punknummer worden, maar het werd een intiemer lied en groeide uit tot een hit. Ibe waagt zich aan een eigen versie en maakt het muisstil in de zaal.

De bandleden van Gorki mogen zich in de laatste ‘The best of’ laten trakteren op een eerbetoon aan hun oeuvre en hun overleden frontman Luc De Vos. 

De bandleden van Gorki mogen zich in de laatste ‘The best of’ laten trakteren op een eerbetoon aan hun oeuvre en hun overleden frontman Luc De Vos. 

LEES OOK