Fabriek Agfa Gevaert in Mortsel ligt deels stil door vakbondsactie

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  BELGAIMAGE

Bij beeldvormingsgroep Agfa Gevaert in Mortsel liggen een aantal afdelingen dinsdag volledig stil door een vakbondsactie. Dat meldt het ACV. Het personeel geeft gehoor aan een algemene actieaanzegging van de vakbonden, nadat gesprekken over een nieuw sectoraal akkoord voor de chemie vastliepen.

jvhBron: BELGA

Zondag kondigden de vakbonden een algemene actieaanzegging voor alle chemiebedrijven in het land aan. Gesprekken tussen de sociale partners over een nieuw sectoraal akkoord voor de chemie waren op vrijdagavond gestrand. Het grootste struikelblok was de toekenning van een loonsverhoging en een coronapremie van 250 euro.

“Bij Agfa-Gevaert wordt de oproep van de vakbonden goed opgevolgd”, zegt ACV-afgevaardigde Peter Simons dinsdag. “Een aantal afdelingen liggen volledig stil. De afdelingen die nodig zijn om de veiligheid te waarborgen, werken wel nog.”

Maandag had ACV te kennen gegeven dat ook bij Lonza in Bornem actie gevoerd zou worden. Daar wordt in de fabriek voorlopig gewoon verder gewerkt, aldus afgevaardigde Sabri Baeckelandt. “Deze namiddag trekt een deel van het personeel wel naar Brussel om te protesteren bij een evenement van Essenscia. Het zou kunnen dat er dan beperkte hinder is in het bedrijf.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten