Dieven aan de haal met stuur en halve dashboard van Victoria’s BMW: “Al tweede keer, maar nu is hij helemaal perte totale”

De dieven lieten geen spaander heel van de binnenkant.

De dieven lieten geen spaander heel van de binnenkant. © rdb

Zemst -

Dieven hebben in de nacht van maandagnacht geen spaander heel gelaten van de witte BMW van Victoria Van Vlaslaer uit Zemst. De hele binnenkant van de wagen werd ontmanteld en meegenomen. “Onze puppy heeft enkel kunnen voorkomen dat ze de airbag ook nog zouden meenemen.”

Robin De Becker

Het zit Victoria (34) en haar witte BMW echt niet mee. Voor de tweede keer in zeven jaar tijd hebben dieven ingebroken in de wagen. “Het moet ergens tussen 3.30 uur en 4.30 uur gebeurd zijn”, vertelt ze. “Toen werden we gewekt door onze puppy Rico die maar bleef blaffen. Omdat hij niet luisterde, stond mijn man op en zag hij het licht van het tuinhuis branden. Toen Rico aan de voordeur bleef staan, merkte mijn man uiteindelijk de inbraak op. Vermoedelijk heeft Rico er voor gezorgd dat de daders een klein deel van hun buit moesten achterlaten.”

Te veel kosten

Veel lieten de daders alleszins niet meer heel van de wagen. Zo ging onder andere het stuur er uit, de middenconsole en andere boordapparatuur. “Enkel de airbag en nog een ander deeltje van de middenconsole bleven achter. Er is alleszins veel meer schade dan bij de eerste inbraak, iets meer dan zes jaar geleden. Toen was de wagen echter nog spiksplinternieuw en verzekerd met een omnium. We hadden toen voor zo’n 11.000 euro aan kosten. Nu hebben ze in vergelijking met vorige keer ook het stuur mee dus de kosten zullen veel hoger liggen. Dat in combinatie met de leeftijd van de wagen maakt wellicht dat hij perte totale zal worden verklaard en ik zonder wagen zal zitten.”

De politie is een onderzoek gestart naar de daders, maar heeft maar weinig aanknopingspunten. Vermoedelijk gaat het om een bende die dit soort diefstallen op bestelling doet en na een tijdje opnieuw onder de radar duikt.

Nu in het nieuws