Ook Marokko voert coronapas in

 

 ©  AP

Marokko verplicht vanwege de coronapandemie het gebruik van een vaccinatiepas. Vanaf donderdag zullen mensen die nodig hebben als ze tussen steden of provincies reizen of naar het buitenland willen vertrekken, berichten Marokkaanse media.

Bron: BELGA

De regering meldt dat de pas straks ook nodig is om toegang te krijgen tot openbare locaties, zoals hotels, winkels en restaurants. Marokkanen die zijn gevaccineerd tegen het coronavirus kunnen het vaccinatiebewijs regelen via een officiële website. Als dat niet lukt, kunnen ze ook terecht bij overheidskantoren.

In een officiële verklaring staat dat bedrijven en overheidsfunctionarissen moeten toezien op naleving van de nieuwe regels. Marokkanen die nog geen twee vaccindoses hebben gehad, worden opgeroepen zich zo snel mogelijk volledig te laten vaccineren.

Marokko heeft volgens cijfers van datasite Our World in Data al de meest effectieve vaccinatiecampagne van Noord-Afrika. Ruim 56 procent van de bevolking zou volledig zijn gevaccineerd. Dat ligt ook ruim boven het internationale gemiddelde.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten