Opnieuw protest gepland in Elsene

© Belga

Nadat er vorige week al betoogd werd tegen seksueel geweld op vrouwen, staat er donderdag opnieuw een protest gepland. Dat schrijft Bruzz.

Meer dan 1.300 mensen betoogden vorige week tegen seksueel geweld tegen vrouwen in de nasleep van getuigenissen uit de studentenbuurt rond de begraafplaats van Elsene. Twee vrouwen zouden gedrogeerd en verkracht zijn door een barman van twee cafés. Het Brussels parket voert een onderzoek.

Burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) belooft om de buurt veiliger te maken, maar enkele ULB-studentes willen daar niet op wachten. Zij organiseren opnieuw een protest op het Fernand Cocqplein donderdagavond om 18.30 uur. Hetzelfde moment dat de gemeenteraad plaatsvindt.

LEES OOK. Zeven vrouwen beweren dat ze misbruikt werden na avondje uit, Brusselse barman duikt onder

“Wij vragen om geloofd en gehoord te worden”, melden de initiatiefnemers aan Bruzz. “Het is tijd voor daden. Wij willen geen beloftes meer, maar echte maatregelen. We willen niet meer bang zijn om aangevallen, gedrogeerd of verkracht te worden.”

Bruzz meldt ook dat de initiatiefneemsters vragen aan cismannen om tijdens de bijeenkomst achteraan plaats te nemen om zo genoeg zichtbaarheid te geven aan “de mensen die onderwerp vormen van seksisme.”

(sgg)

LEES OOK

Nu in het nieuws