Ontvoerders Amerikaanse missionarissen in Haïti eisen 17 miljoen dollar losgeld

 

 ©  Journal9

De bende, die achter de ontvoering zit van zventien Amerikaanse en Canadese missionarissen in Haïti, vraagt een miljoen dollar losgeld per geestelijke. Dat heeft de Haïtiaanse minister van Justitie Liszt Quitel dinsdag gezegd aan de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Bron: BELGA

De zeventien, bestaande uit zestien Amerikaanse burgers en één Canadees, werden zaterdag na hun bezoek aan een weeshuis in Croix-des-Bouquets, een buitenwijk van de hoofdstad Port-au-Prince, ontvoerd. De bende, 400 Mawozo genaamd, heeft nu voor elk van hen een miljoen dollar losgeld gevraagd, wat overeenkomt met een totale som van 17 miljoen dollar (14,59 miljoen euro).

Volgens Quitel zijn de onderhandelingen met de ontvoerders nog volop aan de gang.

Gewapende bendes, die al jaren de armste wijken van Port-au-Prince controleren, hebben hun actieterrein uitgebreid naar de rest van de hoofdstad en omgeving. Volgens het Centre d’Analyse et de Recherche en Droits Humains in Port-au-Prince zijn in de eerste drie trimesters van dit jaar meer dan 600 ontvoeringen geregistreerd, tegen 231 in dezelfde periode in 2020. 

LEES OOK. Het land dat een “afdaling in de hel” heeft ingezet: rampen, moord op president en heel veel ontvoeringen

Een diepe politieke crisis verlamt al jaren de sociaaleconomische ontwikkeling van Haïti, één van de armste landen ter wereld. De moord op president Jovenel Moïsi op 7 juli heeft de chaos en instabiliteit in het land in de Caraïben nog aangewakkerd.

LEES OOK

Nu in het nieuws