Belgische wielerbeurs Velofollies begroet 300 exposanten en Fabian Cancellara

Fabian Canncellara, special guest op Velofollies 2022.

Fabian Canncellara, special guest op Velofollies 2022. © Simon Mouton

Velofollies, de grote fietsbeurs, wordt na een jaar afwezigheid opnieuw georganiseerd. Driehonderd exposanten zijn op op 14, 15, 16 januari volgend jaar drie dagen aanwezig in Kortrijk Xpo. Fabian Cancellara wordt één van de aanwezige sterren.

Guy Fransen

De fietsbeurs moest begin dit jaar buigen voor corona. De exposanten kregen de kans om de overeenkomst voor hun stand over te zetten naar volgend jaar, en de meesten deden dat ook. Op 14, 15 en 16 januari zullen volgens organisator Pieter Desmet een driehonderd stands hun waren tonen, waaronder alle grote fietsmerken. ‘’Het is wel zo dat een aantal stands wat kleiner zullen zijn dan voordien. De grote merken zijn een beetje inperken. Omdat ze vaststellen dat ze door de coronacrisis en de hoge vraag niet alle modellen zullen kunnen tonen. De bezoekers zullen dat echter nauwelijks tot niet merken.’’

Velofollies blijft trouw aan het concept van de vorige edities. Dat betekent stands met heel wat internationale en Belgische fietsmerken, exposanten met onderdelen, kledij, verzorgingsproducten, en ook fietsvakanties.

Jaarlijks is Velofollies ook een plek waar allerhande debatten, presentaties, shows worden gehouden. Ook dat blijft overeind.

Voor de dit jaar geschrapte editie had Velofollies normaliter het bezoek gekregen van koning Filip. Of de vorst volgend jaar kan aanwezig zijn, kan organisator Pieter Desmet nog niet zeggen. Toezegging is er wel van Spartacus Fabian Cancellara, en Velofollies staat in contact met Mark Cavendish. Karl Vannieuwkerke is present met Vive le Vélo.

De beurs lokte in 2020 zo’n 41.000 bezoekers, verspreid over drie dagen. Velofollies is aan zijn 15e editie toe. Tickets kosten in voorverkoop 13 euro. De voorverkoop start op 1 november. Normaliter moeten op de beurs geen maskers gedragen worden, de organisatie kan wel overwegen een CovidSafe-certificaat te tonen, maar dat is volgens Pieter Desmet nog niet beslist.

LEES OOK

Nu in het nieuws