Nieuwe coronavariant doet de ronde in Verenigd Koninkrijk

© Het Nieuwsblad

De Britse regering heeft dinsdag aangegeven een nieuwe variant die de ronde doet in het Verenigd Koninkrijk van nabij op te volgen. De nieuwe variant, AY4.2 genaamd, zou een dochtervariant van de deltavariant zijn, maar het is nog niet zeker of die ook besmettelijker is.

Bron: BELGA

“We volgen de nieuwe variant van nabij op en zullen niet aarzelen om maatregelen te nemen indien nodig”, zei een regeringswoordvoerder. “Op dit moment doet niets vermoeden dat de nieuwe variant zich sneller verspreidt”, klonk het voorts.

De komst van de nieuwe variant doet vermoeden dat die nog besmettelijker is dan de deltavariant. Dit op een moment dat het Verenigd Koninkrijk af te rekenen heeft met stijgende coronacijfers met meer dan 40.000 nieuwe geregistreerde besmettingen op dagbasis.

Volgens de laatste cijfers van de Britse Gezondheidszorg, die dateren van de week van 27 september, zou AY4.2 verantwoordelijk zijn voor zo’n 6 procent van de besmettingen. Maar is dat aantal wel aan het stijgen.

De nieuwe variant werd buiten het Verenigd Koninkrijk nog amper gedetecteerd, op drie gevallen in de Verenigde Staten en enkele in Denemarken na.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten