Mel Brooks schrijft vervolg op zijn ‘History of the world: part one’

Op zijn 95 kruipt Mel Brooks opnieuw in zijn pen voor een nieuwe komische serie. 

Op zijn 95 kruipt Mel Brooks opnieuw in zijn pen voor een nieuwe komische serie. ©  Richard Shotwell/Invision/AP

Hij mag dan wel al 95 jaar zijn, uitgerangeerd is Mel Brooks nog niet. Binnenkort kruipt de legendarische komiek, regisseur en scenarist opnieuw in zijn pen. Hij gaat een vervolg schrijven op zijn film History of the world: part one.

Wie in de jaren 70 en 80 een film op het publiek losliet, wist dat die binnen afzienbare tijd door Mel Brooks door de mangel zou worden gehaald. De Amerikaanse regisseur maakte naam in Hollywood met parodieën als Young Frankenstein en Spaceballs, intussen even legendarisch als de films waarop ze zijn gebaseerd.

In 1981 moesten ook allerhande historische figuren het ontgelden in History of the world: part one. Dertig jaar later kondigt Brooks, intussen 95, part two aan. Dat wordt geen film, wel een televisieserie. De regisseur, die zich de afgelopen jaren beperkte tot het inspreken van een handjevol animatiefilms, zal optreden als scenarist en producent.

“Ik kan niet wachten om opnieuw de waarheid te vertellen over alle fake verhalen die onterecht als geschiedenis worden beschouwd”, klinkt het alvast met een knipoog.(dewo)

LEES OOK