Inwoners van Oudsbergen krijgen advies sociale contacten te beperken en mondmasker te dragen door nieuwe uitbraak

Veel van de besmettingen worden teruggebracht tot de kermis in de gemeente. 

Veel van de besmettingen worden teruggebracht tot de kermis in de gemeente. ©  Roger Dreesen

De inwoners van Oudsbergen krijgen het advies om de komende tien dagen hun sociale contacten te beperken en om op drukke plaatsen en binnen het mondmasker opnieuw te dragen, dus ook op plaatsen waar het nu niet meer verplicht is. Dat maakte burgemeester Marco Goossens (CD&V) van Oudsbergen dinsdagavond bekend. Maandag bleek dat de gemeente geconfronteerd werd met een razendsnelle stijging van het aantal coronabesmettingen: al zeker 127 positieve gevallen in drie dagen.

Bron: BELGA

“In het belang van alle Oudsbergenaren moeten we deze stijging dringend afremmen”, zei burgemeester Marco Goossens (CD&V). “We kunnen dat doen door tot en met 29 oktober het aantal sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Door voor een korte periode het sociale leven op pauze te zetten, kunnen we de opmars een halt toeroepen.”

Er komen dus enkele aanbevelingen, zegt de burgemeester nog, “zoals het dragen van een mondmasker en het vermijden van alle niet noodzakelijke sociale contacten”. “Daar komen de andere normale maatregelen bij, zoals het houden van anderhalve meter afstand, handen wassen en thuisblijven bij symptomen. Als gemeentebestuur annuleren we tot en met 29 oktober al onze eigen activiteiten. In de gemeentehuizen vragen we de bezoekers opnieuw een mondmasker te dragen,” aldus burgemeester Goossens.

LEES OOK. 127 besmettingen in 3 dagen tijd: Oudsbergen neemt strenge coronamaatregelen na kermis

De medewerkers van de gemeente is gevraagd weer zo veel mogelijk aan telewerken te doen. Door verschillende besmettingen bij de basisschool Klim-Op gaan alle vestigingen deze week in rustpauze, in afwachting van de verdere testresultaten. De school informeert ouders en leerlingen.

Een groot deel van de besmettingen is volgens de burgemeester te herleiden tot Meeuwen kermis, vooral twintigers, dertigers en kinderen zijn getroffen.

Nu in het nieuws