Barman neemt ontslag omdat hij niet dronken mag zijn op vrije dagen

 

 ©  Getty Images/iStockphoto

In zijn vrije tijd doet hij toch waar hij zin in heeft, vindt een barman, en dus nam hij spontaan ontslag omdat zijn baas hem te veel irriteerde. Hij deelde zijn relaas en krijgt niets dan aanmoedigingen en lof.

De reeks berichten die de barman deelde op Reddit, begint met een bericht van zijn baas om 2.59 uur ’s nachts. “Ik ga je nodig hebben van 11 tot 22 uur vandaag, er is een evenement gepland en er is maar één barman.” Probleem: het is de vrije dag van de barman, en dus stuurt hij “Nee, bedankt.”

Dat pikt de baas niet. “Je moet een teamspeler zijn. Niet alles draait om jou”, stuurt hij. De barman bijt van zich af. “Waarom vertel je me nu, om 3 uur ’s nachts, dat ik om 11 uur moet werken? Ik heb al wat gedronken, geen zin om met een kater te komen werken en geen zin om zo lang te werken op mijn vrije dag.” De baas vindt dat onzin. “Je moet altijd klaar zijn om te werken. Te dronken worden oogt niet goed.”

Attitude

De ober moet erom lachen en stuurt nog dat het gewoon niet gaat voor de volgende dag. “We gaan eens goed moeten praten over je attitude wanneer je zondag komt werken”, is het duidelijke antwoord van de baas. En dus nam zijn ober ontslag. “Barmannen hebben ze overal nodig. Ik ga gewoon ergens anders werken, ik ben je beu.” De baas probeert hem nog te overtuigen om te blijven door te zeggen dat hij een foute beslissing neemt, maar het antwoord is duidelijk. “Eat. My. A**.”

Opmerkelijk: de conversatie werd massaal gedeeld op sociale media en heel wat mensen delen die ervaring. “Zo’n dingen gebeuren continu wanneer je een ober bent”, schrijft iemand. “Dit moet veranderen.”