Afscheidnemend Newcastle-coach Steve Bruce denkt aan stoppen na jaren van beledigingen: “Mensen noemden me een dikke nietsnut, een onbekwame koolkop”

 

 ©  ISOPIX

Newcastle, dat op de voorlaatste plaats staat in de Premier League, heeft afscheid genomen van zijn trainer Steve Bruce. Assistent Graeme Jones, de voormalige T2 van Roberto Martinez, neemt voorlopig de touwtjes in handen bij de club die pas werd overgenomen door een investeringsfonds uit Saudi-Arabië. De afscheidnemende coach onthulde enkele misselijkmakende haatcommentaren die hij sinds 2019 van ‘fans’ naar zijn hoofd geslingerd kreeg.

Yanko Beeckman, Jonas WithouckBron: Belga

De afgelopen dagen werden al een aantal ronkende namen als de opvolger van de Engelsman getipt. Onder meer Antonio Conte werd genoemd, maar volgens The Sun heeft de Italiaan geen interesse in de job. Hij zou wachten tot er een plaatsje vrijkomt bij Manchester United.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Roberto Martinez, die de afgelopen weken herhaaldelijk aan Barcelona werd gelinkt, zou interesse genieten vanuit Newcastle, maar volgens onze info is er op dit moment nog niets concreet. Met ex-Roma-trainer Paulo Fonseca zouden er wel al gesprekken aan de gang zijn.

Steve Bruce: “Mijn vrouw maakt zich zorgen om mij”

Na zijn afscheid van de club onthulde Steve Bruce in The Telegraph wat de fans sinds zijn komst in 2019 allemaal naar zijn hoofd slingerden. “Ik dacht dat ik er wel mee om zou kunnen, maar het is heel zwaar geweest”, vertelde Bruce. “Ik voelde meteen dat ik hier niet geliefd was en dat mensen mij wilden zien falen. Ze noemden mij nutteloos, een dikke verspilling van ruimte, tactisch onbekwaam, een koolkop enzovoort.”

Door alles wat hij heeft meegemaakt denkt de 60-jarige Bruce om uit het voetbal te stappen. “Mijn naasten zijn altijd bezorgd geweest over mij, vooral mijn vrouw. Ze heeft al zoveel meegemaakt en moest zich de laatste jaren ook nog zorgen maken over wat er met mij gebeurde.”

 

 ©  Pool via REUTERS

Saudische kleding

Zondag trad Newcastle voor het eerst sinds de overname door de Saudi’s aan in de Premier League, tegen Tottenham (2-3 verlies). Sommige fans droegen toen traditionele gewaden of pruiken. “We vragen de supporters vriendelijk om op te houden met het dragen van traditionele Arabische kledij of hoofddeksels die hun inspiratie kennen in het Midden-Oosten, als ze die attributen gebruikelijk niet zouden dragen”, klinkt het in een mededeling van de club.

De clubleiding laat nog weten dat de nieuwe eigenaars zich niet geschoffeerd voelden door de klederdracht van de fans. “Niemand onder de nieuwe eigenaars voelde zich ook maar op een of andere manier aangevallen door de fans, die ervoor kozen om op die manier te vieren”, gaat het verder in het statement. “Toch is er een mogelijkheid dat de kleren als ongepast of aanvallend kunnen worden ervaren door anderen. Voorts wordt iedereen die de club bezoekt, zoals altijd, aangemoedigd om te dragen wat hij wil, los van cultuur of religie.”

 

 ©  Action Images via Reuters

LEES OOK.De nieuwe rijkste club ter wereld? Waarom de overname van Newcastle door steenrijke Saudi’s niet zonder slag of stoot passeert

Lees ook

Nu in het nieuws