Aldi roept hertenschoudergebraad terug door mogelijke aanwezigheid salmonella

 

 ©  Aldi

Supermarktketen Aldi roept zijn gemarineerd hertenschoudergebraad terug uit zijn winkels. Wie het gebraad eet, loopt het risico besmet te worden met de salmonellabacterie. Daarom heeft Aldi in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) beslist om het product uit de verkoop te nemen.

mtmBron: BELGA

De keten vraagt haar klanten om het product niet te consumeren. Klanten die het hertenschoudergebraad terugbrengen naar het verkooppunt, krijgen het aankoopbedrag terug, ook zonder het kassaticket. Het gebraad werd van 10 tot 19 oktober verdeeld in de winkels en heeft 24 en 26 oktober als houdbaarheidsdata. Het gaat om een vacuümverpakking van 500 gram met als lotnummer 21281.

De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 tot 48 uur na de besmetting. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen een groter risico op besmetting. Consumenten die het betrokken product gegeten hebben en dergelijke symptomen vertonen, wordt aangeraden om hun huisarts te raadplegen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten