Belgische ploegenachtervolging meteen out, Duitse sprintsters verbeteren drie (!) keer wereldrecord op WK piste

 

 ©  BELGA

De Belgische ploegenachtervolging werd op het WK baanwielrennen in het Franse Roubaix meteen uitgeschakeld in de kwalificaties.

Werner Bourlez in Roubaix

Noah Vandenbranden, Gianluca Pollefliet, Brent Van Mulders en Tuur Dens klokten af in 4.02.468. Bijna vier seconden boven hun besttijd van 3.58.781 en zes seconden boven het Belgische record. Een tegenvallende tijd doordat eerst Dens moest lossen en in de slotronden ook Van Mulders het wiel van zijn voorganger niet meer kon houden. Daardoor kwam hij enkele tellen na Pollefliet en Vandenbranden over de finish, en de tijd van de derde renner telt.

De Belgen werden finaal tiende (op twaalf landen). Olympisch kampioen Italië (met onder meer Filippo Ganna) strijdt morgen tegen Frankrijk voor het goud, Denemarken en Groot-Brittannië vechten voor het brons.

 

 ©  REUTERS

Drie wereldrecords in teamsprint

Er sneuvelde op de eerste dag meteen een wereldrecord. Tot drie keer toe. De Duitse vrouwen wonnen de teamsprint en zetten zowel in de kwalificaties, eerste ronde als finale een nieuwe toptijd neer: 46.064 is finaal het nieuwe record, ze deden daarmee beter dan de Russinnen vorig jaar (46.852).

Bij de mannen ging het goud zoals verwacht voor de vierde keer op rij naar Nederland. Het zilver was voor Frankrijk, Duitsland pakte brons.

De Italiaanse Martina Fidanza won scratch, voor de Nederlandse Maike van der Duin en de Amerikaanse Jennifer Valente.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten