Minister Zuhal Demir (N-VA): “Kleine energieleverancier met betalingsproblemen”


 

 ©  BELGA

De hoge energieprijzen laten zich niet alleen voelen bij de verbruikers, ze wegen ook door bij sommige energieleveranciers. Zo is er een kleine leverancier die met een betalingsachterstand kampt. Dat heeft Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) woensdag in het Vlaams Parlement gezegd. Volgens Demir worden er met netbeheerder Fluvius voorbereidingen getroffen om indien nodig in te springen.

mtmBron: BELGA

In het buitenland, onder meer in Groot-Brittannië, zijn er al energieleveranciers die failliet gaan door de piekende prijzen op de energiemarkt. Ook in ons land zetten de prijzen de winstgevendheid van sommige leveranciers onder druk. Sectorfederatie FEBEG liet eerder al verstaan dat er hier geen faillissementsgolf te verwachten valt, maar dat de situatie wel degelijk weegt op sommige leveranciers. 

Volgens Vlaams minister van Energie Zuhal Demir is er alvast één kleine leverancier die kampt met een betalingsachterstand. Zij neemt samen met netbeheerder Fluvius de nodige voorbereidingen om ervoor te zorgen om indien nodig in te springen. “De ambitie daarbij is uiteraard om mensen niet in de steek te laten indien zoiets gebeurt”, klinkt het. “Faillissementen voorkomen is uiteraard de beste manier, maar we bereiden ons voor en overleggen met Fluvius intensief om de vinger aan de pols te houden”, aldus Demir. 

Groen-parlementslid Staf Aerts vindt dat minister Demir de zaak op de voet moet volgen. “Als bedrijven overkop gaan, riskeren gezinnen een koude winter tegemoet te gaan. We dringen er dan ook op aan dat energieminister Demir deze situatie van dichtbij opvolgt. Het plan om klanten van failliete energiebedrijven op te vangen is niet klaar. Nochtans bepalen de omhoog schietende energieprijzen al weken de actualiteit”.
Reclame:
Bespaar elk jaar gemiddeld € 230 op uw energiefactuur met Gaele, een initiatief van Test Aankoop. Meer info op Gaele.beLEES OOK

Nu in het nieuws